Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Tropska Kuba

Kuba

25.12.2017- zagotovljeno

Novo

1950 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183

Največji otok v Karibskem otočju že od nekdaj slovi po svoji eksotiki. Dolge, biserno bele plaže in kristalno čisto morje, od turkizne pa do temno modre barve, množično privabljajo obiskovalce.

Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti Tropska Kuba

1. dan: BENETKE–EVROPA–HAVANA

HAVANA – STARA DAMA VAS PRIČAKUJE

Let z letališča v Benetkah in prek enega od evropskih letališč v kubansko prestolnico. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v Havani, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: HAVANA (45 km) / zajtrk, kosilo

NEKDANJI BLIŠČ, DANAŠNJA IZNAJDLJIVOST IN VEČNI MOJITO

Zajtrk. Ogled starega dela Havane, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine. Pred revolucijo so Havano imenovali tropski Pariz, danes pa na nekdanjo kulturno metropolo in njen legendarni blišč, kjer je v gledališčih prepeval Caruso, spominjajo propadajoče kolonialne vile in ameriški »oldtimerji«. Mestna parkirišča so pravi avtomobilski muzej. Obiskali boste stari del mesta, se sprehodili po ulicah in trgih in si ogledali nekatere zgodovinske in druge turistične znamenitosti, med njimi trg sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Ogled metropolitanskih znamenitosti: predsedniške palače, mestnega parka, Capitolia Nacional in hotele Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Videli boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Za doplačilo zvečer ogled svetovno znanega kabareta “Tropicana«. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–COJIMAR–HAVANA (50 km) / zajtrk, kosilo

NAVDIH ZA NOBELOVO NAGRADO

Dopoldne izlet v ribiško vasico Cojimar, kjer je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej Ernesta Hemingwayja – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja in nobelovega nagrajenca. Popoldne in večer bosta namenjena samostojnim potepom po Havani. Z vodnikom oz. sami lahko raziskujete uličice in avenije. Zvečer pa lahko obiščete katerega od znanih havanskih barov; npr. Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najboljši mojito ali El Floridita, kjer je posedal in pil svoj najboljši daiquiri. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: HAVANA–PINAR DEL RIO–VINALES–HAVANA (380 km) / zajtrk, kosilo

TOBAK – OD SLIKOVITIH POLJ DO MODREGA DIMA CIGAR

Po zajtrku se boste odpravili na celodnevni izlet v domovino najboljšega tobaka, Pinar del Rio. Po pribl. 120 km vožnje boste prispeli v okolico mesta Pinar del Rio, kjer si boste ogledali farmo tobaka in proces nastajanja cigar. Nadaljevanje poti v dolino Vinales. Tam si boste ogledali tropsko pokrajino, kjer se dvigajo apnenčaste gore zanimivih oblik ter obiskali prazgodovinski Mural. V kreolski restavraciji si boste privoščili kosilo in zatem obiskali indijansko podzemno jamo s kapniki. Vrnitev v Havano in prenočevanje.

5. dan: HAVANA–MATANZAS–GUAMA–CIENFUEGOS–TRINIDAD (265 km) / zajtrk, kosilo

MED KROKODILI DO RUMA V KOKOSOVEM OREHU

Po zajtrku v hotelu se boste odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo se boste ustavili na ranču Fiesta Campesina in si ogledali park krokodilov. Nato boste z ladjico ali motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Izlet boste nadaljevali proti mestu Cienfuegos, kjer si boste ogledali mestne znamenitosti. Pot boste nadaljevali proti Trinidadu, prijetnemu kubanskemu mestecu, ki ga je zaščitil UNESCO kot svetovno dediščino. Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

6. dan: TRINIDAD–SANTA CLARA–VARADERO (300 km) / zajtrk, All Inclusive

KOLONIALNO RAZKOŠJE IN NEUSTRAŠNI REVOLUCIONAR »EL CHE«

Po zajtrku ogled Trinidada. Obiskali boste mestni muzej »Cantero Palace« glasbeno hišo “Trova” in značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice, ter druge stavbe, ki jih je zaščitil UNESCO. Pot boste nadaljevali v Santo Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in si ogledali slavni mavzolej Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Nadaljevanje poti proti Varaderu, kjer se boste nastanili v hotelu. Prenočevanje.

7. in 8. dan: VARADERO / All Inclusive

LAHKOTNO ZIBANJE BOKOV V RITMU SALSE IN ZAVETJU PALM

Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s palmami.

9. dan: VARADERO–HAVANA (220 km) / zajtrk

HASTA LA VISTA KUBA, KO ŽE ZNAMO ŠPANSKO

Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz iz hotela proti letališču in nočni let proti Evropi.

10. dan: EVROPA–BENETKE

KMALU NASVIDENJE, PRIJATELJI

Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran prevoz v Ljubljano.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET13
Datum odhoda 25.12.2017- zagotovljeno
Trajanje 10 dni
Destinacija Kuba
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

V ceno je vključeno:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl.340 €, stroški pridobitve kubanske turistične kartice, prevozi s klimatiziranimi avtobusi, nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine za oglede po programu, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:

navedenih doplačil, pijač pri obrokih, izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.

Aktivnosti in Fakultativni izleti Ne
Popusti Ne
Doplačila

Obvezna doplačila:

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 100,00 EUR/osebo.

Na kraju samem:

(vodniku na poti) napitnin vodnikom in voznikom (pribl. 35 €), izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem (pribl. 25 €).

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba pribl. 180,00 EUR/osebo dodatna nočitev v dvoposteljni sobi, storitev all inclusive v Varaderu pribl. 65,00 EUR/osebo prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (najmanj 5 potnikov) pribl. 75,00 EUR/osebo enosmerni prevoz Vradero-Havana v primeru podaljšanja prevoz 35,00 EUR/osebo

Cena od 1.950,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: Tropska Kuba

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms