Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

NOVOLETNI INDONEZIJSKI TROJČEK

Indonezija

22.12.2017

Novo

1990 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183


V Yogyakarti, kulturnem središču Jave, se spustimo v vrtinec slavnih templjev in civilizacijski spektakel hindujsko-budistično-muslimansko-kolonialne mešanice … Tu sta največji budistični tempelj Borobudur, ki predstavlja univerzum v malem, in Prambanan z upodobitvijo hindujske kozmologije.


Bali doživimo kot vsestransko tropsko resničnost – izkusimo turistično Kuto, otoški tempelj in sprehod po riževih poljih, čudovit jezerski tempelj na Bratanu … Prepustimo se najlepšemu balijskemu vzdušju v Ubudu ter vstopimo v še mnoga vzdušja in nevidni svet tradicije in verovanj … 


Počitnice na Gilijih so želja vsakega sopotnika; letovišče na priljubljenih koralnih otočkih z vzdušjem, prijetno morje in množica dodatnih aktivnosti, izmed katerih je vrhunska priložnost opazovanje koral in potapljanje.

Na potovanju vas vseskozi spremljajo tople očke in nasmehi prijaznih domačinov ter bujna vitalnost tropskega zelenja. To so največja doživetja Indonezije, ki ostajajo v trajnem spominu.


Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti NOVOLETNI INDONEZIJSKI TROJČEK

1. in 2. dan LJUBLJANA – JAKARTA . Zbor potnikov in polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča proti vmesnemu letališču in dalje proti Jakarti v Indoneziji. Pristanek v Jakarti predvidoma v poznopopoldanskih urah. Selamat datang; dobrodošli v Indoneziji. Vožnja do hotela. Namestitev. Počitek. (letalo, H)

3. dan JAKARTA – polet v MAKASSAR – PARE PARE. Zajtrk. Vožnja na letališče in polet v Makassar na Sulawesiju. Obiščemo staro pristanišče in spoznamo tradicionalne ladje Bugijev, obiščemo Fort Rotterdam in mestno mošejo. Odpeljemo po nižinskem južnem Sulawesiju do tradicionalnega mesta Pare Pare. Na poti spoznamo hišo in tradicijo sulaweških pomorščakov Bugijev. Namestitev v prijetnem preprostem hotelu/penzionu, Ribja večerja. Nočitev. (H/P, ZV, letalo)

4. dan PARE PARE – TANA TORAJA . Zajtrk. Potujemo v deželo višinskih Gorenjcev. Šesturna vožnja je polna zanimivih postankov; postanemo pri kokosovih orehih, pri Erotični gori in pri vhodu v mistično deželo Torajo. Po vstopu v Torajo obiščemo obiščemo otroški grob v drevesu ter si privoščimo prvi sprehod po čudoviti višinski deželi. Prihod v hotel in namestitev. Tradicionalna večerja. Nočitev. (H*, ZV)

5. - 6. dan TANA TORAJA . Zajtrk. Utonemo v bujni naravi in tradiciji pravljične dežele. Dva dneva sta namenjena spoznavanju enkratne kombinacije krščanstva in tradicionalnega verovanja aluk-to-dolo, ki največji pomen daje čaščenju prednikov. Vera vsebuje številne elemente kultov, mitov in ritualov. Tu ljudje živijo zato, da bi umrli. Prevzamejo nas skalne "vasi brez dima" ter lutke Tau Tau v Lemu, jamske grobnice in čudovita vasica Kete Kesu. Spoznamo tradicionalne tongkonane, obiščemo lokalne megalite in otroške grobove v drevesih ... Z nekaj sreče si bomo pogledali tudi ritual pogrebne slovesnosti, ki je ena svetovnih znamenitosti! V hribih nas čaka pravljična dežela Batutumonga s pogledi na najlepša riževa polja in sprehodi po odmaknjeni deželi. Večerjali bomo v lokalnih restavracijah. Nočitvi v hotelu. (kombi, H*, ZV)

7. dan TANA TORAJA – MAKASSAR – polet na JAVO – YOGYAKARTA . Zelo zgodnji odhod. Zajtrk s panoramskim pogledom. Jutranji spust v dolino. Postanki na poti. Vožnja na letališče in polet proti Yogyakarti na Javi. Vstopili smo v drug svet; javanska civilizacija, muslimanski svet in povsod veliko ljudi. Po prihodu se odpeljemo v hotel in si privoščimo prost čas za uživanje ob bazenu ali lastno raziskovanje mesta. Večerja in nočitev. (kombi, letalo, H*, ZV)

8. dan YOGYAKARTA . Zajtrk. Yogyakarta je kulturna prestolnica 110-milijonske Jave, v kateri se živo spletajo kulture tisočletne zgodovine; od hindujskih in budističnih templjev do muslimanskih palač in mošej ter kolonialnih zgradb 18. in 19. stoletja. Mestu še vedno vlada sultan, katerega ime naj ostane skrivnost. Živi v palači Kraton, po kateri nas popelje eden od njegovih sodelavcev. Z rikšami se odpeljemo do ptičje tržnice, spoznamo tradicionalne obrti srebrarjev in izdelovalcev batika. Popoldne obiščemo hindujski tempelj Prambanan, kjer spoznamo hindujsko vizijo življenja, arhitekturo in bogato ornamentiko, prav tako pa nam prija sprehod po idiličnem okolju. Večerja v lokalni restavraciji. Po želji (za doplačilo) si lahko privoščite romantičen balet, v katerem se nam razkrije hindujski ep Ramayana. Vrnitev v hotel in nočitev. (H*, ZV, rikše)

9. dan YOGYAKARTA – polet na BALI . Zajtrk. Doživet dan začnemo z vožnjo med riževimi polji in tradicionalnimi prizori proti največjemu budističnemu templju na svetu – čarobnem Borobudurju (UNESCO), ki je v kamen vklesana vizija budističnega kozmosa, ena najlepših zgradb južne poloble. Na 2672 reliefih templja je vklesano celotno sporočilo budizma, občudujemo pa tudi kar 504 kipe Bude. Morda nam "srečni Buda" izpolni željo. Na poti v mesto postanemo na tradicionalni tržnici, zanimiv pa je tudi ogled senčnih lutk Vayang, ki predstavljajo 1000-letno tradicijo v tem mestu. Pozno kosilo, prosto v središču mesta do odhoda na letališče. Polet proti Baliju. Po pristanku vožnja do Kute. Namestitev in nočitev. Prost večer v turističnem vrvežu, kdor si ga želi … (letalo, H*, ZK)

10. dan KUTA – TANAH LOT – RIŽEVA POLJA – jezero BRATAN – UBUD . Zajtrk. Vožnja do templja na otočku Tanah Lot ter doživetje obale Indijskega oceana v jutru. Vožnja v hrib v balijsko samobitnost proti jezeru Bratan. Visoko v brežinah nas ujame sprehod po najlepših otoških riževih poljih, ki se potegujejo za Unescovo zaščito. Počitek na vožnji do Candikuninga, kjer obiščemo tržnico z začimbami in tropskim sadjem. Na jezeru obiščemo tempelj jezerske boginje Pura Ulun Danu Bratan, ki odseva v mirni vodni gladini. Vožnja v Ubud. Namestitev. Prost večer v balijskem vzdušju. Nočitev. (H, Z)

11. dan UBUD – izlet v TAMPAKSIRING in GUNUNG KAWI . Zajtrk. Zjutraj se odpeljemo do Tampaksiringa in obiščemo vodni tempelj Tirta Empul ter tempelj Gunung Kawi. Na povratku obiščemo še začimbni vrt, kjer lahko kupimo najdražjo kavo na svetu in poslikamo riževa polja. Ubud je kulturna prestolnica Balija in če kje, prav tukaj lahko začutimo balijski navdih. Sprehodimo se po opičjem gozdu, ki slovi po odlični zemeljski energiji. Prosto popoldne, ki je namenjeno uživanju v vzdušju Ubuda, ki nas preseneti s trgovinicami z umetno obrtjo brez primere. Zvečer pa si v lokalnem teatru lahko ogledamo folklorno predstavo (za doplačilo). Nočitev. (H, Z)

12. dan UBUD – gliser na otočke GILI . Zajtrk. Vožnja do pristanišča ter vožnja z gliserjem na otočke Gili (okoli 90 minut). Po pristanku odkorakamo do našega hotela. Namestitev in prosto za počitnice. (H*, Z, gliser)

13. dan Otočki GILI – počitnice! Zajtrk. Prosto za počitnice. Otočki Gili so znani po čudovitih koralnih grebenih in odličnem letoviškem vzdušju z dobro hrano in obiljem dodatnih storitev. Nočitev. (H*, Z)

14. in 15. dan Otočki GILI – čoln na LOMBOK – polet v JAKARTO – ISTANBUL - LJUBLJANA . Zajtrk. Prosto dopoldne in vožnja s čolnom z Gilijev na Lombok. V skladu s časom obiščemo lokalno tržnico v Mataramu. Vožnja na letališče in polet proti Jakarti. Sledi polet proti Istanbulu. Pristanek v Istanbulu. Počitek v hotelu ali izlet v središče mesta. Vožnja na letališče in polet proti Ljubljani. Konec potovanja. (Z, čoln, letalo)

Potovanje lahko podaljšate z dodatnimi počitnicami na Gilijih ali individualnim podaljškom (Lombok, vzpon na Rinjani, Flores ali …). Povprašajte čim prej.

Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen .

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET504
Datum odhoda 22.12.2017
Trajanje 15 dni
Destinacija Indonezija
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

letalski prevoz do Jakarte in nazaj, vse notranje lete po Indoneziji (Jakarta – Makassar, Makassar – Yogyakarta, Yogyakarta – Bali in Lombok – Jakarta), letališke pristojbine in varnostne takse (377 EUR), 11 nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, 1 nočitev v preprostem hotelu TWC AC (Pare Pare), ter obroke glede na opis v programu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, vožnjo z bečaki v Yogyakarti, vse izlete po gornjem opisu na Baliju, gliser z Balija na Gilije in čoln z Gilijev na Lombok, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.
V primeru, da je polet z bližnjega letališča, je vključen prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj. Kosila in večerje so v hotelih ali v izbranih lokalnih restavracijah.

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Doplačila
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 150 €
Doplačila po želji
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 50 €
Doplačilo za enoposteljno sobo 345 €
   
   
Doplačilo za Goopti prevoz do Murske Sobote pri najmanj 2 potnikih 29 €
   
   
   
   
Cena od 1.990,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: NOVOLETNI INDONEZIJSKI TROJČEK

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms