Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

NOVOLETNA ŠRI LANKA

Šri Lanka

22.12.2017

Novo

1599 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183


Tankočutno potovanje po mehki tropski deželi, v katerem vsak dan vstopamo v novo zgodbo, vse do zaključnih dni užitka ob toplem tropskem morju. V prvem delu potovanja obiščemo vse glavne znamenitosti in stare prestolnice otoka, spoznamo sinhalske in budistične korenine na otoku ter njihovo vpetost v današnje življenje.


V osrednjem delu potovanja se posvetimo doživljanju narave in tradicije. Najprej se dvignemo še v osrednje hribovje, v kraljestvo čajnih plantaž in spontanih okolij – več je sprehodov in gibanja. Obiščemo vasice in spoznamo življenje domačinov! Potem se umirimo v čarobnem vzdušju ob reki Kelani.


Zadnji del potovanja je bolj namenjen užitkom. Spustimo se v nižinski južni del otoka in za sproščen zaključek potovanja uživamo ob toplem tropskem morju.


Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti NOVOLETNA ŠRI LANKA

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO – ANURADHAPURA. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Kolombo. Počitek in prehrana na letalu. Po pristanku v Kolombu sledi prvi stik s tropsko deželo in vožnja proti Anuradhapuri. V skladu s časom na poti obiščemo plantažo kokosov in vidimo, kako delajo toddy. Prihod v hotel. Večerja in počitek. Nočitev. (letalo) (H, V)

3. dan ANURADHAPURA – izlet v NP WILLPATU. Zajtrk. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se odpeljemo do narodnega parka Willpatu, kjer se z džipi odpravimo na safari in odkrivanje tropskih živali v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE – HABARANA/SIGIRIYA. Zajtrk. Jutranji vzpon na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso … Vas zanima zgodbica? Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vožnja v Habarano, kjer si po želji lahko privoščimo ježo s sloni ter ajurvedsko masažo. Popoldne se vzpnemo na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan HABARANA/SIGIRIYA – DAMBULLA – KANDY. Zajtrk. Jutranje razvajanje v trgovini s svilo. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini. Pustimo se masirati izkušenim domačinom. V Matali postanemo ob zanimivem hindujskem templju. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy. Kandy je skrit v odmaknjenem višavju, slovi pa kot najlepše otoško mestece ter središče slovitega šrilanškega čaja. V skladu s časom se sprehodimo ob jezeru. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih težkih bobnov obiščemo še slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost ... Namestitev v hotel in nočitev. (H, Z)

6. dan KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. V bližnji Peradeniyi obiščemo čudovit botanični vrt in občudujemo eksotične rastline, med katerimi je zanimiv drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov … Pot nadaljujemo po gorski cesti med čajne plantaže. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja, se sprehodimo po nasadih ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnemo se v Kandy in obiščemo trgovino z dragimi kamni. Prosto popoldne lahko preživimo na tržnici ali v živahnem mestnem središču. Po želji (za doplačilo) lahko obiščemo slonje zavetišče v Pinawelli. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan KANDY – MASKELYA – vzpon na ADAMOV VRH. Zajtrk. Dan začnemo zgodaj, saj nas pot vodi v kraljestvo čajnih plantaž, daleč od turističnih poti. Na plantaže so naselili Tamilce, ki še danes tvorijo večinsko prebivalstvo višavja in so še bolj čokoladni od sinhalskih "dolinarjev". Na dooolgi poti do Maskelye si privoščimo več panoramskih postankov. Po namestitvi v preprostem penzionu se popoldne vzpnemo na Adamov vrh. Vrhunec potovanja! Nas omami 4.800 stopnic do vrha ali vznesena energija svetega mesta vseh štirih religij otoka? Seveda vam ni treba na vrh – očara vas že doživetje "romarskega" vzdušja in naravnih lepot. Višinski večer na svežem zraku s pogledom na osvetljenega Adama, po osebni zmagi, ob preprosti večerji in krepčilnem spancu. (P, ZV)

8. dan MASKELIYA – KITULGALA. Zajtrk. Vožnja med čajnimi nasadi v dolino do Kitulgale. Namestimo se v preprostem penzionu ob reki, dan pa lahko izkoristimo za počitek in uživanje v prijetnem tropskem okolju in kopanje v reki. Lahko si (za doplačilo) privoščite doživeti rafting po reki Kelani. Popoldne se preko visečega mostu odpravimo na "botanični" sprehod po tropski okolici – eksotično prečkanje reke doda k doživetju! Večerja in romantičen večer ob šumenju reke! Zadnji trenutki pristne otoške eksotike … Nočitev. (P, ZV)

9. dan KITULGALA – REKA MADU – POČITNICE. Zajtrk. Vožnja mimo nasadov gumijevca do obale in ob njej proti jugu. Na poti se lahko (za doplačilo) odpeljemo s čolni po laguni reke Madu med gozdovi mangrov, obiščemo cimetov otok in ribice, ki nam oglodajo žulje na nogah … Obiščemo rudnik luninega kamna. Vožnja do našega letovišča. Namestitev. Prosto za počitnice. Nočitev. (H, Z)

10. dan POČITNICE – izlet v GALE. Zajtrk. Prosto za počitnice. Popoldne si privoščimo izlet v Gale. Najprej postanemo pri ribičih na kolih ter jih poslikamo. Po želji (vstopnina ni vključena) obiščemo želvje zavetišče. Vožnja v Gale, kjer si privoščimo prijetno raziskovanje enega najlepših kolonialnih mestec. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

11. in 12. dan POČITNICE – KOLOMBO – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto za obmorske užitke do popoldanskega odhoda na letališče. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani. Konec potovanja (Z, letalo)

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET507
Datum odhoda 22.12.2017
Trajanje 12 dni
Destinacija Šri Lanka
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (393 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, vstopnine po programu**, folklorno predstavo v Kandyu, stroške priprave in organizacije potovanja.

*Namestitev in prehrana: 7 nočitev v hotelih 3* s polpenzionom (razen na morju 2 x samo nočitev/zajtrk), 2 nočitvi (Adamov vrh in Kitulgala) v prijetnem preprostem penzionu s polpenzionom.

**Vključene so glavne vstopnine: džip safari po NP Willpatu, Anuradhapura in Mihinitale, Sigiriya, tempelj v Dambulli in v Matali, Tempelj Budinega zoba in folklorna predstava v Kandyu, obisk čajne plantaže.

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Doplačila
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €
Vizum za Šrilanko 35 €
Doplačila po želji
   
   
Doplačilo za enoposteljno sobo 270 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 35 €
Popusti
   
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 20%
Cena od 1.599,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: NOVOLETNA ŠRI LANKA

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms