Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

NOVOLETNA KOLUMBIJA- VRTILJAK

Kolumbija

19.12.2017

Novo

2399 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183Kolumbija, nadvse prijazna južno ameriška dežela, je polna raznolikih lepot. Začnemo pri modernih velemestih in preko čutnih kolonialnih vzdušij vstopimo v osvežilno višavje dežele kave, z mističnimi arheološkimi ostanki in rajskimi karibskimi plažami. Pika na "i" je živahen kolumbijski utrip in toplina njenih prebivalcev, ki omehčajo srce še tako občutljivemu popotniku.


V Kolumbiji se vse začne in konča z živahno prestolnico Bogoto, ki je varna, prijetna in zelo gostoljubna; polna znamenitosti, predstavlja čudovit vstop v deželo. A to je le prvi korak v vse lepšo in vse močnejšo potovalno resničnost…


San Agustin je skrit in nedostopen, a še kako poplača vse tiste, ki si utrejo pot do njega. Čarobno okolje se ponaša z izjemno energijo skrivnostnega kraja, kjer so ljudje že davno pred Kolumbom izklesali zanimive kipe v kamnu, ki jih obdaja gosta meglica skrivnosti.


Svetovna prestolnica salse Cali, kjer vse bohti od vročih ritmov in gibov  plesalcev, od jutra do večera. Eno najbolj temperamentnih mest Kolumbije, obarvano v noro divje ritme vročih gibov in vlažnih akordov, kjer preživete noči postanejo prekratke in kjer bi si zaželeli še…


Pozabljena od sveta, kjer se je čas ustavil, je obala Tihega oceana, kjer (od junija do oktobra) kraljujejo kiti Grbavci in lokalni ribiči. Unikatno, doživeto in nepozabno…v vaših življenjih zapisano v večnost!


Opojna je dežela kave, eno najlepših območij Kolumbije. Neskončne plantaže kave, kolonialne haciende,  doline, polne zelenja in najlepših tropskih rastlin, sramežljivih živali, podobe kot iz sanj.


Vsem draguljem Kolumbije na koncu potovanja sledita še dva bisera; Cartegena velja za eno najlepših kolonialnih mest Južne Amerike in Narodni Park Tayrona, ki se kiti s plažami in vzdušji, ki jih tudi na razglednicah ne najdete!


Odkrijte lepote ene najprijaznejših dežel Južne Amerike, odkrijte Kolumbijo!Skrij

Nočitev in prehrana:
Hoteli 3-4*, nočitev/zajtrk, razno,

Velikost skupine:
10 - 20Tabela odhodov

Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti NOVOLETNA KOLUMBIJA- VRTILJAK

1. in 2. dan LJUBLJANA – BOGOTA. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Zagrebu. Polet preko Istanbula v Bogoto. Po jutranjem pristanku prevoz do hotela na krajšo osvežitev. Popoldne raziščemo kolumbijsko prestolnico; vzpnemo se na razgledno točko Montserrate, s celim mestom pod nami. Spust z žičnico in vijuganje po mestnih ulicah. Ogled muzeja Botero, kjer se nasmihamo mojstrovinam najbolj znanega kolumbijskega slikarja. Prijetno presenečeni nad prvim stikom s prestolnico se vrnemo v hotel. Nočitev. (letalo, H)

3. dan BOGOTA - let v NEVIO - SAN AGUSTIN. Zajtrk. Kolumbijska prestolnica na 2600 m nadmorske višine je v zadnjih desetletjih zrasla v veliko, moderno, prijazno mesto. Dan začnemo v zgodovinskem središču la Candelaria, na mestnem trgu Plaza de Bolivar, obkroženem z lepimi kolonialnimi zgradbami, kjer domuje državni aparat in glavna mestna katedrala, ki z odprtimi vrati vabi na svoj obisk. Pot nadaljujemo do muzeja zlata, ki nas oslepi s svojo zbirko. Popoldne se odpeljemo na letališče in poletimo proti jugu države v mesto Neiva, od koder sledi vožnja v San Agustin, majhno naselje sredi čudovite pokrajine s spokojnim vzdušjem. Tu so slavni kipi, ki jih primerjajo s tistimi na Velikonočnih otokih. Pozen prihod, namestitev in nočitev. (letalo, H, Z)

4. dan SAN AGUSTIN (Unesco). Zajtrk. Cel dan namenimo raziskovanju arheološkega nahajališča San Agustin, ki vključuje več kot sto skrivnostnih kipov, ki so visoki do sedem metrov. Zelo malo je znanega o življenju ljudi, ki so kipe klesali, zagotovo pa se je dogajalo veliko pred špansko nadvlado. Dopoldne obiščemo arheološki park in izvemo vse, kar je o kipih znanega. Popoldne se odpeljemo še v bližino arheološkega nahajališča Alto de los Idoles, si privoščimo sprehod v lepi naravni okolici, občudujemo še več kipov, tudi največjega med vsemi. Po želji (za doplačilo) pa lahko popoldne preživite na konjskem hrbtu v občudovanju prelepe neokrnjene narave (cca 3 ure)… Še prehitro je tu večer. Nočitev. (H, Z)

5. dan SAN AGUSTIN – POPAYAN. Zajtrk. Polni vtisov se zjutraj po manjši cesti vozimo v narodni park Purace, v daljavi občudujemo vulkane, globoke kanjone in Paramo. Pa veste kaj je Paramo? Na poti postanemo v vasici Coconuco, znani po termalnih kopelih, kjer se po želji namočimo v topli vodi in uživamo v razgledu na zelene Ande. Sledi prevoz do mesta Popayan, imenovano tudi "belo mesto". Namestitev v hotelu in večerno raziskovanje tlakovanih mestnih ulic. Namestitev in nočitev. (H, Z)

6. dan POPAYAN – CALI. Zajtrk. Dopoldanski čas namenimo raziskovanju "belega mesta". Mesto slovi kot eno najlepše ohranjenih kolonialnih mest z izredno bogato zapuščino, katero so za seboj pustili meniški rodovi. Izgubljamo se iz "bele" ulice v "belo" ulico in občudujemo arhitekturne bisere in obiščemo staroselsko piramido. Popoldne nadaljujemo z vožnjo proti črnsko-temperamentno obarvanemu Cali-ju, ki velja za svetovno metropolo salse. Najprej kratek ogled starega dela mesta, kjer od jutra do večera začutimo utrip plesa in glasbe na vsakem koraku. Sledi tisto, po kar smo prišli - show in učenje salse, kar lahko  nadaljujemo v enem izmed nočnih klubov kolumbijske prestolnice zabave. Namestitev in nočitev. (H, Z)

7. dan CALI – JUANCHACO. Zajtrk. Po nepozabnem večeru in druženju z lokalnimi prebivalci, odhajamo proti obali Tihega oceana. Odpeljemo se do kraja Buenavantura, kjer se vkrcamo na lokalno ladjico, ki nas odpelje "drugačnemu" življenju naproti. Že ob prihodu se sprašujemo kje smo, kam smo prišli in  zakaj smo tukaj? Tropska narava, peščene plaže temnih odtenkov, lesene hiške, prebivalci afro-kolumbijskega porekla, ki jim preživetje nudi zgolj ribištvo…to je popolnoma pozabljen svet! Odhod proti hotelu in prosto popoldne na obali Tihega oceana. Samo mi, morje in narava. Le kaj nam prinese današnji večer? Večerja in nočitev. (ladjica, H, ZV)

8. dan JUANCHACO. Zajtrk. Čaka nas raziskovanje zalivov in lagun. Sprehodimo se čez neokrnjene plaže in mangrovsko rastje, skozi lokalne ribiške vasice, kjer nam prijazni domačini morda odprejo vrata svojih domov in pripravijo sveže morsko kosilo. Pravo Tihomorsko doživetje! V popoldanskem času povratek proti hotelu in obmorski počitek. Večerja in nočitev. (H, ZV)

9. dan JAUNCHACO – BUENAVANTURA – ARMENIA. Zajtrk. Polni nepozabnih doživeti se stežka poslovimo od obale Tihega ocena, kjer se zjutraj vkrcamo na lokalno ladjico, ki nas popelje nazaj na celino. V mestu Buenavantura postanemo na ribiški tržnici in se izgubimo v vrvežu množice domačinov in se ne moremo načuditi raznovrstnosti morskega življenja na stojnicah. Pot skozi mogočna polja sladkornega trsa nadaljujemo proti Armeniji; v skladu s časom se ustavimo pri enem večjih jezer - Colima, kjer uživamo v prelepem razgledu. Večerni prihod v veliko mesto sredi kavnih plantaž. Namestimo se na bližnji haciendi v osrčju narave. Večerja in nočitev. (ladjica, H, ZV)

10. dan ARMENIA – izlet v SALENTO in v dolino COCORA. Zajtrk. Pripravimo se za dan v naravi. V Salentu nas pričakajo pravi ameriški jeepe Williyi, ki nas odpeljejo do izhodišča, v prelepo dolino Cocora. Že smo sredi živo zelene narave, v kateri prevladujejo "voščene" palme, ki so najvišje na svetu in kolumbijski narodni simbol drevesa. Odpravimo se na celodnevni pohod. Hodimo po ozkih potkah, prečkamo viseče mostove in oprezamo za živalmi. Tukaj žive številne pisane ptice in tudi večje živali, kot so pume, jeleni in medvedi, seveda plašni in navadno skriti na varnem. Vsrkavamo lepoto narave in si privoščimo postanke, kosilo kar nekje na poti. Popoldne zaokrožimo do izhodišča in se vrnemo na našo haciendo. Večerja in nočitev. (H, ZV)

11. dan ARMENIA - plantaža kave - MEDELLIN. Zajtrk. Prvi del dneva namenimo spoznavanju opojne in svetovljanske kave. Obiščemo kavno plantažo in izvemo vse o tem, kako iz grmička nastane skodelica vroče temne pijače, še več o kavi in njeni zgodovini, ter načinu dela na plantažah. Skodelica sveže kave nam seveda ne uide. Popoldne se odpeljemo v Medellin, v mesto nekdanjega kolumbijskega "kralja" Pabla Escobarja. Pot nas pelje po dolini mogočne reke Cauce, ki je skozi tisočletja izoblikovala dolino in kanjone. Eden takšnih je Pipinta, kjer bomo naredili postanek za ogled veličastnega kanjona. Večerni prihod v drugo največje mesto Kolumbije, Medellin. Nastanitev in nočitev. (H, Z)

12. dan MEDELLIN - izlet v GUATAPE. Zajtrk. Guatape je najbolj priljubljena turistična točka domačinov. Prvi postanek naredimo pri mogočnem, 200 m visokem granitnem monolitu el Penol, na katerega se tudi povzpnemo. Zgoraj nas čaka razgled za "milijon..". Jezero tisočerih malih otočkov in raznolika narava nas pustita brez besed. Spustimo se do obrežja, kjer nas čaka ladjica, s katero zaplujemo po jezeru in morda zagledamo nekdanjo posestvo samega "el Magica". Potem se izgubimo v najbolj "živobarvni" vasici dežele, kjer dve hiši nista enaki in vsaka ima svojo zgodbo. Povratek v Medellin. Za nami je še en vrhunski dan. Kaj pa nočno življenje mesta s svojo znamenito "zona rosa"? Nočitev. (ladjica, H, Z)

13. dan MEDELLIN - let v CARTAGENO. Zajtrk. Mesto Medellin velja za srce območja "Paisa". Nekdaj eno najbolj nevarnih zločinskih mest Južne Amerike, velja danes za eno najnaprednejših metropolitanskih območij Kolumbije. Na odkrivanju mestnih lepot se ustavimo na trgu Botero, Berrio in parku sv. Antonija. Obiščemo tudi antistresni park - antistresni park v kolumbijskem mestu? V popoldanskem času obiščemo predel sv. Dominika, kjer se z gondolo dvignemo v osrčje nekdaj zloglasnih favel; danes tu živijo prijazni prebivalci, polni zgodb iz mračnega obdobja "Don Pabla". Proti večeru se odpeljemo na letališče in poletimo proti Cartageni. Prevoz do hotela in namestitev. Zvečer se podamo na ulice Cartagene, ki velja za enega najlepših kolonialnih mest Južne Amerike in Karibov. Zlijemo se s sproščenim vzdušjem in višjimi temperaturami. Cartagena nikoli ne spi in večeri so še kako živahni. Nočitev. (letalo, H, Z)

14. dan CARTAGENA (Unesco). Zajtrk. Današnji dan namenimo ogledu dragulja med kolonialnimi mesti Kolumbije in po mnenju mnogih, celotne Južne Amerike. Znamenitosti se nahajajo v obzidanem delu mesta, pravem labirintu ozkih in ovinkastih uličic. Že sprehod po mestnih ulicah je prava paša za oči. Obiščemo čokoladnico, muzej zlata (v skladu s časom), cerkev San Pedro Claver in mestno katedralo, dovolj je tudi prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Popoldne obiščemo še trdnjavo San Felipe in se vzpnemo na razgledno točko La Popa. Prost večer na mestnih ulicah. Po želji (za doplačilo) vožnja s "party chiva" avtobusom, posebnostjo Cartagene, ki vas popelje mimo glavnih znamenitosti ob spremljavi kolumbijske glasbe. Živahno doživetje kolumbijskega večernega življenja, je zabavna in nepozabna izkušnja. Nočitev. (H, Z)

15. dan CARTAGENA – vulkan TOTUMO – NP TAYRONA. Zajtrk. Zapustimo Cartageno in nadaljujemo z vožnjo v bližini karibskega morja proti vulkanu Totumo. Tukaj si privoščimo zabavno doživetje - kopanje v toplem in zdravilnem vulkanskem blatu. Kot nalašč, je v bližini tudi jezero s čisto sladko vodo. Vas zanima zgodbica, zakaj se ta blatni vulkan nahaja tukaj? Popoldne odhod  v naš rajski obmorski kraj, kamor s seboj vzamemo le najnujnejše. Namestitev in začetek zasluženega počitniškega vzdušja. Nočitev v visečih mrežah (pravo karibsko doživetje). (O, Z)

16. dan NP TAYRONA. Zajtrk. Počitnice na najlepši plaži Kolumbije. Cel dan se prepuščamo vzdušju skoraj nedotaknjenega tropskega raja. Na čudovitih plažah z mivko se uresničujejo tropske sanje. Lahko se premikamo  iz plaže na plažo, uživamo v toplem karibskem morju, opazujemo podvodni svet in se imamo skrajno lepo, v tej osami, stran od velikih mest. Kosilo si privoščimo na plaži in romantiki kar ni videti konca. Še en obmorski večer in spanje v visečih mrežah. (O, Z)

17. dan NP TYARONA – SANTA MARTA – let v BOGOTO. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Santa Marti. Polet v Bogoto in prevoz do hotela. Še zadnja nočitev v prestolnici. (letalo, Z)

18. in 19. dan BOGOTA – EVROPA - LJUBLJANA. Zgodnji zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet preko vmesnega letališča na letališče v Ljubljani. (letalo, Z)

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET503
Datum odhoda 19.12.2017
Trajanje 18 dni
Destinacija Kolumbija
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

prevoz Ljubljana-letališče Zagreb, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (363 EUR), 3 notranje lete, nočitve glede na spodnji opis, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili (ladjice, jeepi), vse vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 14 nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*,  2 nočitvi z zajtrkom v visečih mrežah (brez možnosti enoposteljne sobe), 4 x večerja.

Vstopnine: muzej zlata, muzej Botero in žičnica na Montserrate v Bogoti,  arheološki park in najdišče Alto de Ios v San Agustinu, termalne kopeli v Coconucu, tečaj salse, izlet z ladjico v mangrove, dolina Cocore, kavna plantaža, NP Tayrona.

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Doplačila
Doplačila po želji
   
   
Doplačilo za enoposteljno sobo 345 €
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 150 €
   
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja 39 €
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču

10%

 

Doplačila po želji (na osebo):
- doplačilo za jahanje v San Avgustinu 20 EUR,
- doplačilo za Chiva bus v Cartageni 15 EUR.

Cena od 2.399,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: NOVOLETNA KOLUMBIJA- VRTILJAK

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms