Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

NOVOLETNA JUŽNA AFRIKA

Južnoafriška republika

22.12.2017

Novo

2460 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183


Južnoafriška republika, država na skrajnem jugu Afrike, je večplastna – nikoli ni samo eno. Je destinacija, ki se z svojo raznolikostjo dotakne vseh naših čutov. Od njenih ljudi do raznolike pokrajine, neskončnega števila divjih živali … V trenutku lahko preidemo od raziskovanja naših korenin do plavanja z morskimi psi in piva v lokalni šebeni.


Simbol države je Nelson Mandela, vodilni borec proti apartheidu, zaradi česar je skoraj 30 let preživel v zaporu. Danes je narodni heroj, ki ga častijo po vsej državi. Za svoje prizadevanje je prejel Nobelovo nagrado za mir.


Uradnih jezikov je enajst. Na območju, ki ga prevozimo mi, se bojo izmenjevali jeziki zulu, xhosa in afrikaans, ki je južnoafriška različica nizozemščine. Z vsemi zlahka komuniciramo tudi v angleščini. Južnoafričani so pravi poligloti, saj skoraj vsak prebivalec govori dva ali tri jezike, mnogi tudi več kot pet ali sedem.


Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti NOVOLETNA JUŽNA AFRIKA

1. dan LJUBLJANA - ISTANBUL - JOHANNESBURG . Večerni zbor na ljubljanskem letališču. Polet preko Istanbula v Johanessburg. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan JOHANNESBURG – GRASKOP. Pristanek v Johannesburgu. Po opravljenih formalnostih sledi vožnja na vzhod do kraja Graskop ali Zeleni vrh v jeziku afrikaans. Kraj je bil ustanovljen šele leta 1880, to je v času zlate mrzlice na 1500 m.n.v. Smo čisto blizu Božjega okna (God's Window), ki omogoča izjemen razgled na ravnico reke Blyde pod nami. Nastanitev v hotelu. Zaslužena večerja in nočitev. (H, KV)

3. dan GRASKOP – NP KRUGER . Zajtrk. Celodnevna vožnja po narodnem parku Kruger, ki velja za enega najbolj znamenitih safarijev na svetu. Razprostira se na območju, velikem kot Slovenija. Prvi občutek bo tak, kot da smo v živalskem vrtu, saj je gostota živali izjemno visoka. Ves čas bojo okrog nas zebre, impale, tudi žirafe. A naš skriti cilj bo opaziti Velikih 5 (Big 5): bivol, nosorog, slon, lev in leopard. Z nekaj sreče bomo zasledili še tiste najbolj skrite - hijeno, geparda … Nastanitev v kampu v parku, pripravili si bomo tipični žar, "braai". (P, ZKV)

4. dan NP KRUGER - SVAZI . Zajtrk. Dopoldan izkoristimo za safari, po kosilu pa pomahamo Krugerju v slovo in se napotimo v novo državo – Svazi! Poimenovana je po istoimenskem bantujskem plemenu, ki se je na to območje naselilo v začetku 19. stoletja. Ponos Svazija je narava, njene širne zelene planjave, bogate s pticami in rastlinjem. Priložnost za vrhunske fotografije. Nastanimo se v rezervatu Hlane. (P, ZKV)

5. dan SVAZI – SV. LUCIJA . Zajtrk. Dopoldanska vožnja čez Svazi naprej v Južno Afriko proti Sveti Luciji ob obali Indijskega oceana. Tam nas popoldan čaka izlet z ladjico po reki in močvirju naravnega parku Greater St. Lucia Wetlands. To je enkratno doživetje, saj se seznanimo s povsem drugačnim okoljem, kot smo ga bili vajeni v Krugerju ali Svaziju. Prepletajo se habitati gozda, travnikov, sladkovodnih rek, jezer in močvirij, Indijskega oceana, peščenih sipin in koralnega grebena. Tako je nastal edinstven in pisan živalski ter rastlinski svet. Tu živijo krokodili, nilski konji, opice, neštete vrste ptic in rib, mnogo vrst je endemičnih in ogroženih. Nastanimo se v prijetnem lodgu med reko in oceanom. (H, ZK)

6. dan SV. LUCIJA - DURBAN . Zajtrk. Dopoldan se napotimo na safari po parku Hluhluwe, ki ponudi nove dogodivščine v drugačnem okolju. Kot zanimivost – tu so obsežni nasadi ananasov, tudi sami se bomo dokopali do kakšnega. Po kosilu se peljemo vzdolž obale Indijskega oceana do Durbana, tretjega največjega južnoafriškega mesta in priljubljenega letovišča z znamenito Zlato Miljo, dolgo promenado in plažo ob obali, kjer se nastanimo v hotelu. (H, ZK)

7. dan DURBAN – let v PORT ELIZABETH – KNYSNA . Zgodnji zajtrk. Napotimo se na letališče, saj dolgo pot na jug namesto po neugodni cesti raje opravimo s kratkim, direktnim letom do Port Elizabetha. Po letaliških formalnostih pot nadaljujemo po cesti. A ne kateri koli cesti – vključimo se na "Garden Route", znamenito obalno južnoafriško pot, ki se vije skozi stara mesta s kolonialnimi hišami nizozemskih priseljencev. Osupljivi pogledi na ocean, rastlinstvo in prijetno podnebje v nas gotovo ustvarijo občutek popolnega zadovoljstva. Če nam čas dovoljuje, se ustavimo še v zavetišču ogroženih divjih živali Tenikwa, kjer tudi zdravijo vse vrste živali, od pingvinov do geparda. Prenočimo v Knysni. (H, ZK)

8. dan KNYSNA – STELLENBOSCH . Zajtrk. Nadaljujemo z vožnjo po Vrtni poti. Ustavimo se v Mossel Bayu, kjer je pristal prvi Evropejec, ki je premagal pot okrog Rta Dobrega Upanja. Leta 1488 je to bil portugalski pomorščak Bartolomeu Dias. Okrog nas se začnejo pojavljati vinogradi, kar že nakazuje, da se približujemo Stellenboschu, središču južnoafriške vinske kulture. JAR je namreč ena glavnih pridelovalk in izvoznic svetovnega vina. Najbolj značilna sorta je pinotage, ki ga tudi poizkusimo v eni od številnih vinskih kleti na poti. Prespimo v Stellenboschu. (H, ZK, vinska degustacija)

9. dan STELLENBOSCH – RT DOBREGA UPANJA - CAPE TOWN . Zajtrk. Krajša vožnja do metropolitanskega Cape Towna, ki ga obdaja spektakularna kulisa Mizaste gore. Popoldan izkoristimo za krožno pot do Rta dobrega upanja, mistične in vetrovne točke, ki je povzročala preglavice nekdanjim pomorščakom. Ustavimo se na plaži, kjer prebiva kolonija pingvinov. Vrnitev v Cape Town. Zvečer se odpravimo do Waterfronta, dela mesta z restavracijami. Poiščemo mizo ob morju in si po želji naročimo okusno morsko hrano in flašo pinotaga ter v topli noči obujamo skupna doživetja zadnjih dni. (H, Z)

10. dan CAPE TOWN (novo leto). Zajtrk. Današnji dan je namenjen koriščenju mnogih aktivnosti in izletov, ki jih mesto ponuja. Predlagamo izlet na Robben Island, zloglasni otok, kjer je bil 18 let zaprt Nelson Mandela. Na poti tja obiščemo nekaj mestnih četrti Cape Towna in tako zaokrožimo spoznavanje obdobja apartheida (izlet z doplačilom). Za tiste, ki ste adrenalinske narave, vam atlantski ocean omogoča unikaten potop v kletki, okrog katere plavajo beli morski psi (doplačilo, rezervacija pred odhodom). Po želji torej, zvečer pa se spet zberemo in … dočakamo novo leto! 2018 v Cape Townu, wow! (H, Z)

11. dan CAPE TOWN - ISTANBUL . Zajtrk. Rana ura - zlata ura. Za jutranjo regeneracijo se odpravimo do vznožja Mizaste gore. Kdor želi, jo osvoji peš, sicer se vzpnemo z gondolo (doplačilo) in sprehodimo po vrhu. Ostalo bo dovolj časa za kosilo. Alternativa je bolj ležeren dopoldan z nakupi spominkov v središču mesta. Popoldan vožnja na letališče in polet proti Evropi.

12. dan ISTANBUL - LJUBLJANA . Pristanek v Istanbulu. Kratek postanek in nadaljevanje poti do Ljubljane. Prosto do zgodnjega popoldneva. Popoldanski transfer do letališča in let preko Istanbula na ljubljansko letališče, kjer pristanemo v dopoldanskem času. (letalo)

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET506
Datum odhoda 22.12.2017
Trajanje 12 dni
Destinacija Južnoafriška republika
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

letalsko vozovnico po programu, letališke in varnostne pristojbine (377 EUR), notranji let Durban-Port Elizabeth, nočitve v lodgih in hotelih 3* z obroki kot navedeno pri posameznem dnevu, najem vozila, šoferja in vodnika, kuharska in kamping oprema, gorivo, cestnine, 2x vstopnina v Krugerjev park, izlet z ladjico po jezeru sv. Lucije, safari v Hluhluwe, degustacija vina, slovensko vodenje, strošek priprave in organizacije potovanja. Predvideni stroški na potovanju :
- tekoči stroški (hrana, pijača, drobne malenkosti): približno 90 EUR na potovalni teden.

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Doplačila
Obvezna doplačila
Vizum za Svazi (ob vstopu v državo) 60 €
Vizum za JAR 90 €
Doplačila po želji
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, individualno, po osebi*  
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **  
Doplačilo za enoposteljno sobo 300 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 €
Cape Town - potop z morskimi psi (celodnevni izlet) 185 €
Cape Town - Robben Island (celodnevni izlet) 75 €
Cape Town - Mizasta gora (poldnevni izlet) 25 €
Popusti
   
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10%
Cena od 2.460,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: NOVOLETNA JUŽNA AFRIKA

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms