Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Kuba Libre & počitnice v Varaderu

Kuba

po razpisanih terminih

Novo

1990 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183

Največji otok v Karibskem otočju že od nekdaj slovi po svoji eksotiki. Dolge, biserno bele plaže in kristalno čisto morje, od turkizne pa do temno modre barve, množično privabljajo obiskovalce.


neskončna promenada v revolucionarni Havani in obisk bara Ernesta Hemingwaya


obisk znanega kubanskega botaničnega vrta


ogled tovarne najbolj priznanih cigar in uživanje na rajskih plažah v Varaderu


POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE: 60 € na osebo za prijavo do 60 dni pred odhodom


 


POTOVANJE JE 12 DNEVNO

Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti Kuba Libre & počitnice v Varaderu

1. DAN SLOVENIJA - EVROPA - HAVANA večerja, nočitev POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO

Odhod z letališča JP Ljubljana /bližnje letališče in polet preko enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku na letališču prevoz do hotela v Havani. Tisti, ki ne bomo preveč utrujeni, se bomo naučili prvih korakov salse.

2. DAN: HAVANA zajtrk, večerja, nočitev BAR ERNESTA HEMINGWAYA

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta: Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, Univerza ... Peljali se bomo do starega dela mesta, kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podobo. Po ogledih se bomo v baru Ernesta Hemingwaya, La Bodeguita del Medio osvežili s pravim Mojitom. Zvečer si bomo lahko po želji in proti doplačilu ogledali enega izmed svetovno znanih kabarejev (Tropicana ...). Večerja in nočitev v hotelu v Havani.

3. DAN HAVANA - COJIMAR - HAVANA zajtrk, večerja, nočitev STAREC IN MORJE

Dopoldan se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta 1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno najuporabnejših pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula bo ogled vile Finca, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, sedaj pa je preurejena v muzej. Popoldan vrnitev v Havano ter prosto za sprehod in individualne oglede.

4. DAN HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA zajtrk, večerja, nočitev KUBANSKE CIGARE

Vožnja proti zahodu Kube, v provinco Pinar del Rio - domovino najboljšega tobaka, saj tam proizvedejo kar 80% vseh kubanskih cigar. Obiskali bomo tovarno cigar in alkohola, kjer jih bomo lahko tudi kupili. Nato vožnja v Vinales, ki velja za najlepše naravno področje Kube. Po želji kosilo v kreolski restavraciji (specialiteta je svinjina na žaru), nato ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in se z ladjico zapeljali do izhoda. Zvečer vrnitev v Havano.

5. DAN HAVANA - GUAMA - CIENFUEGOS zajtrk, večerja, nočitev NA KROKODILJI FARMI

Vožnja v smeri prašičjega zaliva do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo kako krokodile vzrejajo, se z njimi slikali ali celo pojedli krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazuje življenje prvotnih prebivalcev Kube - Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Do vasice, ki je zgrajena na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti, nas bo pripeljala ladjica. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo do mesta Cienfuegos (približno 246 kilometrov), ki leži na obali Karibskega morja. Nastanitev v hotelu.

6. DAN CIENFUEGOS - TRINIDAD večerja, nočitev KOLONIALNI TRINIDAD

Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom čudovitega botaničnega vrta. Avtobus na bo popeljal proti Trinidadu (približno 79 kilometrov), mestu, ki je od leta 1988 pod Unescom kot kolonialno muzejsko mesto. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane ter si ogledali Museo Romantico. Popoldan nastanitev v hotelu ter prosto za počitek.

7. DAN TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO zajtrk, večerja, nočitev MAVZOLEJ CHE GUEVARA

Slovo od Trinidada in vožnja proti Varaderu. Na poti se bomo ustavili v živahnem mestecu Santa Clara (približno 153 kilometrov). Sprehodili se bomo do Parka Vidal, nato do muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja Che Guevare. Zvečer prihod v Varadero (približno 226 kilometrov), nastanitev v hotelu na osnovi all inclusive ponudbe.

8. IN 9. DAN VARADERO all inclusive SLADKO BREZDELJE

Dneva namenjena kopanju in počitku na prostranih peščenih plažah. Po želji in proti doplačilu se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa ... Lahko boste izkoristili vse možnosti all inclusive ponudbe hotela.

10. DAN VARADERO - HAVANA - EVROPA zajtrk, nočni let ZADNJI MOJITO V SLOVO

Prost dan namenjen poležavanju na plaži vse do popoldanskega odhoda na letališče . Vožnja do letališča v Havani polet proti Evropi.

11. DAN EVROPA – SLOVENIJA

Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Ljubljani/bližnjemu letališču.

 

ODHOD 25.10.2015 - POTOVANJE JE 12 DNEVNO. DODATNI DAN SE PREŽIVI V VARADERU!

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCKUB1
Datum odhoda po razpisanih terminih
Trajanje 11 dni
Destinacija Kuba
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

V ceno je vključeno:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl.340 €, stroški pridobitve kubanske turistične kartice, prevozi s klimatiziranimi avtobusi, nočitve z zajtrki v hotelih 3*, 4* in 5* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine za oglede po programu, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

navedenih doplačil pijač pri obrokih izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.

OPOMBA: ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista

Možnost podaljšanja počitnic v Varaderu (rezervacija najkasneje do 45 dni pred odhodom).

Aktivnosti in Fakultativni izleti Ne
Popusti

Popusti:

98 € za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem

200 € za otroka 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama

Doplačila

Obvezna doplačila Ob prijavi:

obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 0seb 110,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti) napitnine vodnikom in voznikom pribl.40 € izstopne takse s Kube in druge pristojbine plačljive, na kraju samem pribl. 25 €

Doplačila ob prijavi: prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo dodatna nočitev v dvoposteljni sobi, storitev all inclusive v Varaderu pribl. 65,00 EUR/osebo enoposteljna soba 250,00 EUR/osebo enosmerni Varadero-Havana v primeru podaljšanja prevoz 35,00 EUR/osebo

Cena od 1.990,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: Kuba Libre & počitnice v Varaderu

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms