Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

KUBA- CHEJEVA ZGODBA

Kuba

18.12.2017- iz Ljubljane

Novo

2399 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183

Zakaj na Kubo? •  potovanje v polpreteklo zgodovino, naj živi revolucija!

 •  čudovita kolonialna arhitektura,

 •  eksotični socializem,

 •  zaplešite v vročih ritmih salse na ulici, •  kubanske cigare in rum,

 •  polja tobaka in sladkornega trsa,

 •  čutni in ponosni domačini,

 •  čudovita tropska narava,

 •  čudovite plaže in čisto tropsko morje,

 •  stari ameriški avtomobili iz 60. let preteklega tisočletja,

 •  tropske rastline polne sočnih sadežev.

Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti KUBA- CHEJEVA ZGODBA

1. in 2. dan LJUBLJANA – ISTANBUL – HAVANA. Zbor na letališču v Ljubljani in polet do Istanbula ( daljši postanek po želji izkoristimo za ogled mesta) . Polet v Havano. Po jutranjem   pristanku in ureditvi obmejnih formalnosti nas čaka raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo, kako se pripravi pravi koktajl. Kratek počitek in čas za kosilo v kolonialnem središču. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer za doplačilo ogledamo znamenito Tropicano. Nočitev. (letalo, H)

3. dan  HAVANA – KROKODILLJA FARMA – GUAMA – CUEVA DE LOS PECES – PRAŠIČJI ZALIV – CIENFUEGOS. Zajtrk. Mimo nasadov citrusov in sladkornih plantaž drvimo proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkega kubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice …). Pot nas vodi dalje do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Pot nadaljujemo proti Prašičjemu zalivu, kjer je potekala ena najpomembnejših bitk malega Davida (Fidela) z Goljatom (CIA). V Prašičjem zalivu si privoščimo skok v toplo morje pri jami LA CUEVA DE LOS PECES, 70 m globokem naravnem bazenu vzdolž prelomnice, ki je idealna za opazovanje koral in podmorskega bogastva … Vožnja do Cienfuegosa, kjer si privoščimo večerjo in počitek v prijetnem okolju. Nočitev. (H, ZV – vse vključeno)

4. dan CIENFUEGOS – BOTANIČNI VRT – TOPES DE COLLANTES. Zajtrk. Prosto dopoldne za uživanje v hotelu po načelu "vse vključeno". Popoldne obiščemo Cienfuegos, rojstni kraj Benija Moreja. Sprehodimo se po mestni promenadi do glavnega trga in si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Sledi ogled največjega botaničnega vrta na otoku. Nadaljujemo do Trinidada, od koder se vzpnemo v gorsko letovišče Toppes de Collantes(770m) - gorovje Esacambay, kjer nas preplavi svež, višinski zrak. Morda se prileže sprehod po svežem zraku, večerja in prost večer. Nočitev. (H, ZV)

5. dan TOPPES DE COLLANTES – NP GUANAYARA – TRINIDAD/PLAYA ANCON. Zajtrk. Danes nas čaka doživet pohod v čudovitem okolju pogorja Escambray. V starem ruskem tovornjaku se odpeljemo do vstopa v narodni park Guanayara, kjer si privoščimo čudovit, nekaj kilometrov dolg sprehod po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu. Lahko se okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Čaka nas tudi kosilo. Po vrnitvi s sprehoda se popoldne spustimo do kolonianega mesta Trinidad. Večerja in nočitev pri domačinih. (casa particular, ZKV)

6. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON– izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico. Prosto popoldne lahko izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Večerja in nočitev pri domačinih. (casa particular, ZV)

7. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON   – CAMAGUEY – BAYAMO/SANTO DOMINGO. Zajtrk. Sledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkih uličic, nato pa popoldne nadaljujemo do izhodišča za naslednji dan. Prijeten večerni sprehod, nato pa večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Zjutraj se odpravimo v slovito Comandancio de la Plata - hodimo po stopinjah Cheja Guevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so tu dve leti bojevali gverilsko vojno. "Comandancio" je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega cilja ostane le še okoli 3 km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpeljemo proti Santiagu de Cuba. Namestimo se v hotelu, nato pa zaživimo s tistim, po kar smo sem prišli – temperamentnim vzdušjem glasbe in plesa, kot ga ne moremo najti nikjer drugje! Večerja in nočitev. (H, ZV)

9. dan SANTIAGO DE CUBA. Zajtrk. Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije, je zgrajen na neštetih gričih, ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Se nam na raziskovanju utrne priložnost za ples na ulici? Obiščemo "plesišče" Casa de La Trovo in se naužijemo vzdušja v njej? Seveda! Ogledali pa si bomo tudi pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevala in trdnjavo del Morro. V skladu s časom obiščemo tudi tovarno cigar. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan SANTIAGO DE CUBA – EL COBRE – CAYO COCO. Zajtrk. Zapustimo temperamentno mesto plesa in glasbe in že smo pri svetišču El Cobre. Tu je bil nekoč pomemben rudnik bakra, danes pa si ogledamo cerkev "Naše milostne gospe" in kubanskih svetnikov. Pot nadaljujemo proti severu, do slovitega kubanskega letovišča Cayo Coco. Kočno smo na enih lepših kubanskih plaž, s fino belo mivko in turkiznim   morjem. Namestitev v hotelu in večerja. Nočno kopanje – zakaj pa ne? Nočitev. (H, ZV)

11. dan CAYO COCO – počitnice!!! Saj nismo utrujeni, a prost počitniški dan se več kot prileže. (H, vse vključeno)

12. dan CAYO COCO – SANTA CLARA. Zajtrk. Čaka   nas vožnja proti Santa Clari. Popestrili jo bomo z zanimivimi zgodbami iz kubanske stvarnosti – s poudarkom na revoluciji seveda, saj nas čaka revolucionarna poslastica in ena največjih otoških znamenitosti – mavzolej Cheja Guevare, tvorca naše zgodbe! Večerja in nočitev. (H, ZV)

13. dan SANTA CLARA – LAS TERRAZAS –   VINALES. Po zajtrku že drvimo proti hribovju Guaniguanico do Las Terrazas na prijetni nadmorski višini okoli 500 metrov, s čudovitimi priložnostmi za sprehode po pokrajini valovitih hribčkov, bogatih z raznovrstno floro in favno. Po kosilu si lahko privoščimo kopanje v tolmunu reke San Juan. Čaka nas le še vožnja do Vinalesa, na poti pa se ustavimo na plantaži kave. Namestitev pri domačinih v Vinalesu. Nočitev. (casa particular, ZK)

14. dan VINALES. Zajtrk. Najlepše smo prihranili za konec! Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi neverjetne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je čudovita pokrajina mogotov. Privoščimo si sprehod po tem spektakularnem okolju do El Palmaita, uživamo v vzdušju mogotov nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Na poti spoznavamo prijazne domačine, ki nam z nekaj sreče zvijejo cigaro ali nam ponudijo domače vino. Pred ogledom jame Cueva de India se ustavimo za kosilo, v jami uživamo v čudovitih konturah podzemnega sveta, nato pa se iz nje s čolni odpeljemo na prostost. Obiščemo tudi prazgodovinski Mural. Vrnitev v Vinales, kjer se morda na dodatno raziskovanje odpravimo na konjskem hrbtu? Nočitev pri domačinih. (casa particular, ZK)

15. dan VINALES – izlet v SOROO in COJIMAR – HAVANA. Zajtrk. Na poti proti Havani najprej obiščemo vrt orhidej v Soroi. Nadaljujemo do ribiške vasice Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov in obiščemo Hemingwayev muzej. Prav prileže pa se prosto popoldne v Havani, ki ga izkoristimo za lastno raziskovanje in uživanje v vzdušju mesta ter zadnje nakupe. Naš kubanski krog je sklenjen, zaživeli smo s Chejevo zgodbo … Kako drugače zdaj občutimo havanske ulice … Še zadnji večer v Havani. Nočitev. (H, Z)

16. in 17. dan HAVANA – ISTANBUL - LJUBLJANA . Zgodnji zajtrk in prevoz do letališča v Havani. Polet preko Istanbula (daljši postanek) v Ljubljano. Konec potovanja. (letalo, Z)

Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCSVET502
Datum odhoda 18.12.2017- iz Ljubljane
Trajanje 16 dni
Destinacija Kuba
Lokacija Ne
Vrsta ponudbe Ne
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (340 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje in lokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandacio, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: HAVANA: hotel 3-4* z zajtrkom, CIENFUEGOS: hotel 3* po sistemu "vse vključeno", TOPPES DE COLLANTES: hotel 3* s polpenzionom TRINIDAD: nočitev s polpenzionom pri domačinih,  BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: hotel 3* s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA: hotel 3-4* s polpenzionom, CAYO COCO: hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno", SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, VINALES: nočitev z zajtrkom pri domačinih.

Nočitve pri domačinih (Casas particulares) – preprosta namestitev pri domačinih. Vsaka hiša lahko oddaja eno ali več sob. V sobi je običajno ena velika postelja za dve osebi ali dve ločeni postelji. Vsaka soba ima svojo kopalnico z WC-jem. Domačini poskrbijo za brisače, včasih tudi za osnovno toaleto kot so milo, šampon in wc papir. V ceno je vključen zajtrk, v Trinidadu tudi večerja. V Vinalesu je večerja za doplačilo (po želji). Izbirate lahko med več jedmi, cena pa je okoli 8-12 EUR (doplačilo na kraju samem).

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Doplačila
Doplačila po želji
   
   
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 €
Doplačilo za enoposteljno sobo 290 €
kabare Tropicana v Havani 115 €
   
Popusti
   
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 20%
Cena od 2.399,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: KUBA- CHEJEVA ZGODBA

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms