Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Zadar - Borik

Rezultat iskanja slik za zadar  Rezultat iskanja slik za zadar znamenitosti    Rezultat iskanja slik za zadar znamenitosti

 

Zadar - staro sredozemsko mesto ter pristanišče. Staro mestno jedro se nahaja na polotoku, ki ga obkroža obzidje s stolpi. Z novim delom mesta je povezan z mostom, ki sicer velja za zadrski simbol.

Sicer pa je Zadar zgrajen po rimskih urbanističnih načelih, ki predvideva več večjih vzdolžnih ulic, ki so mesto delile v pravokotne insule. Staro mestno jedro je prava zakladnica arheološkega in spomeniškega blaga iz antičnega, srednjeveškega in renesančnega obdobja. O tem zgovorno pričajo številni sakralni in arhitektonski spomeniki - cerkev sv. Donata, kjer vsako poletje potekajo Zadrski glasbeni večeri, rimski Forum blizu glavnega trga, Kalelarga - najdaljša ter najširša ulica, katedrala sv. Stošije, Arheološki muzej s številnimi dragocenostmi, ter drugi, kulturno-zgodovinski spomeniki (mestna vrata, Arsenal, cerkve, muzeji...).

Sicer pa Zadar še velja za mesto z najlepšim sončnim zahodom, s pogledom na številne otoke in otočke, ki mesto ščitijo pred močnimi vetrovi. Obiskovalci lahko uživajo ob zvokih morskih orgel, posebni inštalaciji na zadrski rivi, ter v čarobni svetlobi inštalacije Pozdrav Soncu, ki se nahaja blizu novega pristanišča za cruiserje.

Zadar je kulturno in gospodarsko mesto, kjer je živahno skozi celo leto, poleti pa pride na plan še njegovo razkošje. Obiščite tradicionalne prireditve ali sodobne dogodke, kot so na primer Noč polnega meseca, Zadar sanj, Milenium jump, Kalelarga art...Uživajte v sredozemski kuhinji, poskusite maraskino (višnjev liker), sončite se na peščenih plažah v okolici Zadra!

3 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža 

 • Hotel Donat ***

  All inclusive hotel, ob morju, z zunanjim bazenom oddaljen 3,5 km od centra Zadra.

   

   

  Hrvaška, Hrvaška Dalmacija -
  Po dogovoru
  31.5 € /osebo
 • Falkensteiner Club Funimation Borik ****

  All inclusive hotel, tik ob morju z vrhunsko ponudbo ter notranjim in zunanjim bazenom, 3,5 km od centra.

  Hrvaška, Hrvaška Dalmacija -

  67 € /osebo
 • Hotel Kolovare ****

  Hotel Kolovare se nahaja v mirnem predelu Zadra, tik ob obmorski promenadi Lungomare, ki vodi do 15 min hoje oddaljenega

  Hrvaška - Polpenzion
  po dogovoru
  41 € /osebo

3 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža