Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Vodice

Vodice  Vodice  Vodice

 

Mestece Vodice ležijo 12 km serverno od Šibenika, v istoimenskam zalivu. Živahno počitiško mesto se je s časoma razvilo v pomemben turistični center in je postalo izhodiščna točka izletov na Šibenske otoke.
Mestece ki je nekdaj bilo poznano kot ribarsko-poljedelska vas, imenujejo danes dostikrat tudi kot »Mini-Saint Tropez«. V starem veku so mesto poznali kot »Arausa Antonia« rimsko naselje. Ta naziv dandanes še dostikrat najdemo v imenih hotelov, ki ležijo na poti do Vodic. Vodice se prvič omenjajo v starih zapisih iz leta 1402 v zvezi z gradnjo cerkve sv. Križa. Cerkev se nahaja v starem pokopališču zahodno od mesta na polotoku Punta. Cerkev ne smemo zamenjevati z istoimensko baročno cerkvijo sv. Križ, ki leži v centru Vodic. Od leta 1664 je bilo naselje obdano z mestnim obzidjem, z obrambnimi stolpi in kopenskim mostom. Tako so se uspešno ščitili pred napadi turkov. Izmed teh je zares vreden omena Coricev stolp. Vredno si je ogledati, 2km od mesta na hribu Okit, kapelo Gospe od Karmela . Zgrajena je bila leta 1660 in je postala zaščitnica Vodic. 2 km dalje leži staro naselje Gradina, ki je nekdaj tudi pripadalo k Vodicam.

Vodice so živahno počitniško mesto, ki čaka svoje goste z različnimi športnimi , rekreativnimi porogrami ter številnimi prireditvami. Odlične možnosti za kopanje v širokem zalivu in pristanišču za jahte naredijo mestece še bolj privlačno predvsem za družine z majhnimi otroki in najstniki. Na južnem delu Vodic najdemo prečudovite naravne plaže, na severu- 2 km vse do Tribunja- pa leži Plava plaža. Moderno pristanišče ponuja prostor za številne jahte in čolne, kilometer dolga obalna promenada pa je predvsem v večernih urah zelo prijetna in intimna. Terase kavarn in slaščičarn so vedno polne, bližnje trgovine in butiki vabijo na nakup mlade in starejše. Gigantna disca na prostem poleg plaže pa privabljata tiste mlade, ki se želijo zabavati in plesati do jutra.

4 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža 

4 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža