Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Makarska

Makarska  Makarska  Makarska

Mesto, pristanišče in turistično središče Makarske riviere. Po številu sončnih dni se lahko primerja s Hvarom, toda burja pozimi je močna. Staro mestno jedro ima sredozemsko podobo, v novem pa so hoteli, gostinski objekti in trgovine.

Kilometer in pol dolgo peščeno plažo v zalivu Donja luka obrobljata park in borov gozd. V Makarski se na najlepši možen način prepletata sredozemsko in kraško območje, kristalno čisto morje in prijetno okolje Biokovega ob vznožju katerega leži Makarska.

Makarska riviera je ena izmed najbolj pomembnih turističnih regij na hrvaški obali. Naselja so se oblikovala z migracijo prebivalstva proti morju, ki se je v preteklosti ukvarjalo z pastirstvom na Biokovskih pašnikih.

Krona Makarske riviere je vsekakor Biokovo. Biokovo je planina, ki so jo že leta 1981 razglasili za naravni park. Tisti, ki si želijo novih izkušenj ter neverjetnega pogleda na Dalmacijo, vsekakor ne smejo zamuditi priložnosti, da se vzpnejo na vrh sv. Jure, ki je visok kar 1762 m.

Središče Makarske riviere je mesto Makarska, ki poleg velike malakološke zbirke iz celega sveta, čudovite rive, ki jo ščitijo palme, ter številnih kavarnic in restavracij, ob večerih ponuja nepozabno zabavo ter nočno rajanje v diskotekah in kavarnah na odprtem.

2 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža 

 • Hotel Dalmacija ***

  Hotel z zunanjim bazenom, poleg lepe prodnate plaže in le nekaj korakov od obmorskega sprehajališča, ki vodi do centra Makarske.

   

  Hrvaška, Hrvaška Makarska Riviera -
  Po dogovoru
  28 € /osebo
 • Hotel Meteor ****

  Sodoben hotel Meteor, ki stoji v slikovitem obmorskem letovišču Makarska, ponuja elegantne sobe in odlično restavracijo, kjer postrežejo z okusnimi

  Hrvaška, Hrvaška Makarska Riviera -
  Po dogovoru
  34.2 € /osebo

2 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža