Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Selce

Selce  Selce  Selce

 

Selce so majhno turistično mesto, kot tudi pristanišče na Kvarnerju. Nahajajo se v zalivu ob morju in 3 km jugovzhodno od Crikvenice.
To področje je bilo naseljeno že v prazgodovini. Najstarejši sledovi človekovega življenjskega prostora so našli na hribu sv. Juraj. Nekoč je bilo mesto ribiška in zidarska vas, nato pa se je v zadnjih nekaj letih preoblikovalo v privlačno turistično destinacijo.

Čist zrak, morje in sodobne plaže (plaža Rokan in Poli Mora) bodo poskrbeli za nepozaben oddih. Mesto krasi nekaj zgodovinskih znamenitosti, ki pričajo o preteklosti. Obiščite župnijsko cerkev sv. Katarine (zgrajena leta 1888 v slogu visokega historicizma), kapela sv. Katarine (predpostavlja se, da sega v preromantično obdobje), kapela sv. Josipa (svetišče v baročni cerkvi sv. Katarine), sv. Fabijan, kapela sv. Sebastjan (zunaj mesta, zgrajena v historicističnem in neobaročnem slogu), kapela sv. Juraj (predpostavlja se, da je bil njen najstarejši del zgrajen v preromantičnem obdobju), "oljčni mlin "(zadnji mlin, ki je bil zgrajen iz skal bližnjih rimskih ruševin) in druge zgodovinske znamenitosti.

V Selcah se lahko sprehodite na sprehajališču ob morju ali pa se udeležite različnih kulturnih, zabavnih in športnih svečanosti (folklorne prireditve, koncerti, likovne razstave, ribiške prireditve, športni ribolov, slovesnosti z gosti in številne druge). Ljubitelji gastronomije lahko poskusite različne dobrote in posebnosti te regije v številnih restavracijah in gostilnah, kot so "Maslina", "Kantunic", "Marin" in "Ded Mate".

4 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža 

 • Hotel Varaždin ****

  Popolnoma prenovljen 2015/16. Ob večerji vključena pijača.

  10% popust za prijave do 01.04.

  Hrvaška, Hrvaška Kvarner -
  Po dogovoru
  20.7 € /osebo
 • Paviljoni / Hotel Slaven ** / ***

  V hotelu so sobe prenovljene.

  10% popust za prijave do 01.04. 

  Hrvaška, Hrvaška Kvarner -
  Po dogovoru
  17.1 € /osebo
 • Hotel Selce ***

  v središču Selc v bližini urejene betonske in prodnate plaže

  otrok do 10 let GRATIS !

  FIRST MINUTE 10% do 01.04.2016

  Hrvaška - Polpenzion
  po dogovoru
  20.7 € /osebo
 • Apartmaji Club Vala ****

  potapljaški center neposredni bližini potapljaški center !

  Hrvaška - Najem
  po dogovoru
  16 € /osebo

4 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža