Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

otok Pag - Pag

Pag  Šimuni  mapa - otok pag

Pag
Turizem se na Pagu razvija šele zadnjih nekaj desetletij. Prostrana in urejena mestna plaža se nahaja le nedaleč stran od središča mesta. Plaža je primerna za otroke in mladino. V njeni bližini se nahajajo nekdanja skladišča starih paških solin (eno od skladišč je preurejeno v diskoklub) in zdravilno paško blato (na predelu imenovanem Lokunja).

V Pagu se izdeluje znana paška čipka, ki je najbolj znan nacinoalni čipkarski izdelek, v mestni sirani pa nastaja eden od najbolj znanih in avtentičnih nacionalnih sirov - paški sir. Nacionalno in suvenirsko kategorizacijo ima tudi paška nošnja.

Današnjo ponudbo mesta pag tvorijo hoteli, apartmaji, sobe, športno-rekreacijska ponudba (vodeni športi), kulturni programi.
Bližina Karlobaga in velebitskega svetovnega rezervata ljubteljem planin omogoča da v enem dnevu izkusijo gorsko-kopališčni užitek. V povezavi z praznikom Velike Gospe (marijino nebovzetje) (15. avgust) je povezana velika fešta. Ravno tako pa so dobro obiskani tudi poletni karnevalski dnevi, na katerih si lahko obiskovalci ogledajo slikovite maske.

PAG, je mesto in luka na jugovzhodni obali istoimenega zaliva na otoku Pagu. Naselje se nahaja na jugozahodnem području Kršina (263 m), kjer se Paški zaliv z ozkim prehodom (Prosika) nadaljuje proti jugovzhodu v plitko slano jezero (Paška solila).

Notranji del zaliva (južno od rta rta Sveti Nikola) je plitek in muljast. V pristanišče vodi 50 m širok in do 4,5 m globok plovni kanal. V luki je zgrajena zaprta lučica z največjo globino 2,9 m, južno od nje pa je zidana obala ukjer globina vode znaša 3,6 do 4 m. Gospodarska osnova je poljodjelstvo, vinogradništvo, živinoreja, ribištvo ladjedelništvo, predelava soli in turizem. Nahaja se na magistralni prometnici (M29), ki poteka vzdolž celotnegaa otoka.

8 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža 

 • Hotel Pagus ****

  Neposredno ob prodnati plaži, 200 m do centra mesta Pag.

  10% POPUST ZA PRIJAVO DO 15.02.
  *Popust se ne sešteva

  Hrvaška, Hrvaška Kvarner -
  Po dogovoru
  33 € /osebo
 • Družinski hotel Valentina ***

  priporočamo

  Hrvaška, Hrvaška Kvarner -
  Po dogovoru
  29 € /osebo
 • Aparthotel Frane ***

  Priljubljen pri slovenskih gostih, dobro razmerje med kvaliteto in ceno.

   

  AKCIJA 7=6 

  za bivanje v terminih do 18.06. in od

  Hrvaška - Najem
  po dogovoru
  19 € /osebo
 • Hotel Biser ***

  Majhen družinski hotel s 3 zvezdicami stoji le nekaj korakov od plaže. Do starega zgodovinskega mesta Pag, ki je oddaljeno

  Hrvaška - Polpenzion
  po dogovoru
  44 € /osebo
 • Hotel Smokva Pag ****

  Hotel Park Smokva Pag se nahaja na glavni promenadi v mestu Pag, tik ob Jadranskem morju na otoku Pagu. Ponuja

  Hrvaška - Nočitev z zajtrkom
  po dogovoru
  38 € /osebo
 • Hotel Meridijan ****

  Hotel Meridijan stoji le nekaj minut hoje od zgodovinskega središča mesta Pag in ponuja pogled na Jadransko morje ter bazen.

  Hrvaška - Polpenzion
  po dogovoru
  28 € /osebo
 • Hotel Belveder ***

  Aparthotel Belveder se nahaja ob plaži, le nekaj minut od zdogovinskega dela Paga. Ponuja sodobno opremljene nastanitvene enote. Številne druge

  Hrvaška - Polpenzion
  po dogovoru
  29 € /osebo
 • Apartmaji Luna ***

  50 m od morja

  Hrvaška - Najem
  po dogovoru
  27.5 € /osebo

8 Artiklov

Padajoče
po strani

Vrstice  Mreža