Pozdravljeni popotniki, počitnikarji in prijatelji. Naj se vaše potovanje začne pri nas!

Eksotični vrt Atlantika First Minute

Portugalska | Madeira

po razpisanih terminih

First Minute

Novo

799 / osebo

Zahtevajte brezplačno ponudbo!

031 609 183 | info@travelclever.si

100% varnost vaših podatkov!

Pomoč pri rezervaciji - 031 609 183

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira.Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled. Madeira je en sam klanec navzgor in navzdol. To pa ustvarja dramatične prizore kamor koli vržeš oko. Okoli otoka se dramatično dvigajo klifi, pod njimi buta razpenjen ocean.


Madeiro na temeljih nekdanje Atlantide preveva posebna energija in živahnost. Ko vstopiš nanjo začutiš željo po aktivnosti in gibanju (hoja, sprehod, gibanje, plavanje, …) in je zato rajski otok za aktivne počitnice. Za ljubitelje pohodništva so tu levade, ob katerih je vedno lepa pot, in ni je levade, ki bi se v dramatičnosti otoka ponavljala …


Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja, v aprilu pa tja do junija je otok najlepši.

Podrobnosti

Podrobnosti

Podrobnosti Eksotični vrt Atlantika

1. dan LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL. Zbor potnikov v Ljubljani, avtobusni prevoz do Benetk in polet proti Lizboni ter dalje na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H*)

2. dan FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA. Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areeiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ''poncho''? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne "alpske" hiške in morda okusimo "milho cozido" s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA. Zajtrk. Vožnja na višinski prelaz Encumead o, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra in postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi (značilni akvadukti) ob robu planote z enkratnimi pogledi na Atlantik globoko pod nami. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave ... Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Čas za kosilo. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo do Sao Vincente in po notranji cesti čez otok do Funchala. Prihod v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan FUNCHAL – PUSTNI KARNEVAL V FUNCHALU. Zajtrk. Danes je dan za pustni karneval v Funchalu. Zjutraj se bomo odpeljali v mesto, potem pa bo prosto za uživanje v bogato okrašenem mestnem jedru, kjer si ogledamo pustni festival in se predamo pustnim norčijam, po katerih slovijo Portugalci. Ob glavni paradi je pripravljenih še veliko vzporednih dogodkov povezanih s pustom in otokom, ki bodo gotovo privabili vašo pozornost. Če vas pustna norčavost ne zanima, pa lahko ta dan izkoristite recimo za celodnevni pohod po daljši levadi (25 izvirov) ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Nočitev. (H*, Z)

5. dan FUNCHAL. Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo pri spomeniku Sisi, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu do trdnjave sv. Jakoba, ter se po promenadi vrnemo v središče. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo ''espetada''. Nočitev. (H*, Z)

6. dan FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO. Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Vožnja na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA. Zajtrk. Pred nami je pester dan raziskovanja jugozahodne obale, dramatičnih klifov in doživetih sprehodov. Vožnja do Prazeresa, kjer si privoščimo sprehod po vasici in jutranjo kavo. Potem se odpravimo na sprehod po obmorskem klifu do vasi Paul de Mar. Prijetna vasica ob morju je kot naročena za kratek počitek ali skok v morje! Prosto za kosilo. Še eno lepo panoramsko cestico smo izbrali za vožnjo do svetilnika na Ponta do Pargo, kjer stojimo nad spektakularno obalo in razpenjenim oceanom. Uživanje v prizorih. Vrnitev v Funchal. Nočitev. (H*, Z)

8. dan FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja na letališče in polet proti Lizboni in dalje proti Benetkam. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani. (Z, letalo)

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Koda TCEVR500
Datum odhoda po razpisanih terminih
Trajanje 8 dni
Destinacija Portugalska
Lokacija Madeira
Vrsta ponudbe First Minute
Vrsta storitve Potovanje z letalom
Storitev

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz do letališča in nazaj, letalski prevoz in letališke pristojbine (167 EUR), 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* (lokalne kategorije), vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacijo madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Aktivnosti in Fakultativni izleti -
Popusti
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 15%
Doplačila
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 54 €
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 75 €
Doplačila po želji
Odstopnina (5 %) od vrednosti aranžmaja ** 5%
Doplačilo za enoposteljno sobo 175 €
 

Doplačila po želji (na kraju samem):
- madeirski večer (prevoz, bogata večerja, neomejena pijača, folklorni program, …): 39 EUR;
- izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 30 EUR;
- izlet z ladjo na Porto Santo (z vključenim kosilom): cca. 125 EUR;
- Monte – spust s sanmi : 15 EUR;
- dodatni izlet 7. dne : 30 EUR.

Cena od 799,00 €

Ocene

Napišite svoj komentar

Ocenjujete in komentirate: Eksotični vrt Atlantika

Rezervacije in vprašanja

Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma, da odstopnina ni mogoča. Več si preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Po uspešno oddani rezervaciji si lahko svoje odprte rezervacije vedno ogledate na svojih osebnih straneh na zavihku Moja stran / Moje rezervacije. Za ogled teh strani morate biti prijavljeni.

Ob potrditvi rezervacije se bo preko varne povezave z banko avtoriziral znesek, naveden v rubriki plačilo ob rezervaciji. V primeru uspešne avtorizacije bomo prejeli vašo rezervacijo in šele po potrditvi rezervacije bremenili vaš račun za navedeni znesek.

Pri rezervaciji Last Minute paketov ob rezervaciji plačate celotni znesek.

Povpraševanje

Povpraševanje


Prosimo, izpolnite kratki vprašalnik in pritisnite pošlji. Odgovorili vam bomo v najkrajšem času.


* Obvezna polja

Powered by WebForms